VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Conflict over erfenis: wat heb je aan een rechtsbijstandverzekering?

Geplaatst op: 22-08-2014, 13:13:48

Bij een erfenis ontstaat er in een op de tien gevallen een conflict. De erfgenamen krijgen ruzie over wie wat krijgt. Door het overlijden gaan de nabestaanden al een moeilijke tijd tegemoet, dus op ruzie zit je al helemaal niet te wachten. Heb je bij een conflict over een erfenis iets aan een rechtsbijstandverzekering? En wat voor dekking moet je dan hebben? In dit artikel lees je er meer over.

Jurist rechtsbijstandverzekering kan helpen bij conflict over erfenis
Erfenissen kunnen heel ingewikkeld zijn. Er zijn veel zaken waar onenigheid over kan ontstaan. Wie zijn de erfgenamen? Is er een testament? Waar heb je allemaal recht op en hoe moet het verdeeld worden? Als je er samen niet uitkomt, is professionele ondersteuning prettig. Een jurist van de rechtsbijstandsverzekeraar kan jou helpen om te bepalen waar je precies recht op hebt. Ook kan de jurist je goed helpen bij het onderhandelen met de andere erfgenamen. Kom je er dan nog niet uit? Dan kun je naar de rechter stappen zodat die een uitspraak kan doen over de situatie.

Dekking rechtsbijstandverzekering voor conflict over erfenis
Ga je een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Dan kun je vaak uit verschillende dekkingen kiezen. Hiermee bepaal je in welke gevallen je een beroep wilt kunnen doen op een jurist van de rechtsbijstandverzekering. Om je rechtsbijstandverzekering in te kunnen schakelen bij een conflict over een erfenis, heb je meestal de dekking 'consument' nodig. Soms is het ook een aparte optie, dus let hier op als je een rechtsbijstandverzekering gaat afsluiten. Daarnaast zie je ook veel dat de externe kosten (de kosten van een advocaat als het een rechtszaak wordt) worden beperkt.

Bron: www.eufin.nl van 22 augustus 2014.

Vorige pagina